20 april 2021

Bruiloft tips 4/7

Gefeliciteerd jullie gaan trouwen! Ik blijf het speciaal vinden zo’n dag. Elke bruiloft is weer anders. En er komt veel bij kijken! 
In deze blog lezen jullie een aantal tips en ervaringen die ik als bruidsfotograaf tegen kom. Ik ben zelf in 2020 getrouwd deze ervaring wil ik ook graag met jullie delen. 

Uiteraard begin je met de trouwdatum vastzetten. Kies een datum en seizoen waar jullie beide achter staan. Doe dit 1,5 á 1 jaar van te voren.
Daarna is het verstandig om een fotograaf vast te leggen. Want als je een populaire fotograaf wilt dan moet je die 1 tot 2 jaar van te voren reserveren. 

Lees hier meer over jullie dag! 

3 maanden van te voren
*Hebben jullie eraan gedacht om huwelijksbedankjes te geven aan jullie gasten? Sommige geven alleen een bedankfoto. Dat kan natuurlijk ook. Op het internet kan je veel inspiratie vinden. 
Met de volgende sites en bronnen kunnen jullie informatie opdoen:
Pinterest
Instagram
ThePerfectwedding.nl
Magazines 
Wees op tijd met het bestellen van de bedankjes. Het kan per product verschillen wanneer het binnen is. 
*Het is nu ook tijd dat jullie gastenlijst definitief is. mist er nog een reactie van iemand? Laat de weddingplanner of de ceremoniemeester er achteraan gaan! jullie moeten zo min mogelijk doen. En bezig zijn met andere belangrijke dingen. 
*Als jullie het nog niet gedaan hebben is het nu tijd om jullie bruidstaart te ontwerpen en te proeven. Dat is heel belangrijk, want je moet je eigen bruidstaart wel mooi en lekker vinden! 🙂  

*Trouwen jullie in de kerk? Dan is het goed om nu een afspraak te maken met de dominee. Om jullie dienst door te spreken.  
*Vergeet ook je bruidsaccessoires niet. Zoals:
Armband
Ketting
Oorbellen
Schoenen
Haaraccessoires
Sluier
Mooie trui of sjaal voor de kou
*Als jullie kinderen op jullie bruiloft hebben, vergeet dan niet wat vermaak voor ze te regelen. Denk aan spelletjes of tekenspullen. Je kan dit ook voorleggen aan je weddingplanner en of ceremoniemeester. Dat zij dit voor jullie regelen. 
*Bruidslingerie is ook belangrijk. Klinkt misschien gek maar naast dat het mooi is kan het ook zeker praktisch zijn. Zo schijnt een goed setje niet snel door. 
*Neem nu ook samen jullie ceremonieprogramma door. Hoe willen jullie dat het is ingedeeld. Bijvoorbeeld: willen jullie zelf jullie geloftes uitspreken? Welke strooisels willen jullie? 
*Het is nu dan eindelijk tijd om jullie trouwkaarten te versturen! Zo leuk! 
Ook een handige tip: plak of schrijf op de achterkant van jullie envelop jullie adres. Zo kunnen mensen je een kaartje sturen. Als ze dat willen.
*Als laatste is het verstandig om een afspraak te maken met je kapper. Doe al wat ideetjes op bijvoorbeeld Pinterest of Instagram.