3 februari 2021

Bruiloft tips 3/7

Gefeliciteerd jullie gaan trouwen! Ik blijf het speciaal vinden zo’n dag. Elke bruiloft is weer anders. En er komt veel bij kijken! 
In deze blog lezen jullie een aantal tips en ervaringen die ik als bruidsfotograaf tegen kom. Ik ben zelf in 2020 getrouwd deze ervaring wil ik ook graag met jullie delen. 

Dit is een vervolg op de eerste blog over bruiloft tips. Klik op de link om de vorige blog te lezen:
Bruiloft tips

Jullie zijn misschien al aardig op weg met plannen. In deze blog lees je de onderwerpen die je vanaf 5 tot 4 maanden voor de bruiloft moet regelen. 

Lees hier meer over jullie dag! 

5-4 maanden van te voren
Hebben jullie al nagedacht over jullie vakantie na jullie huwelijk? Uit ervaring weet ik dat het echt heel belangrijk is om samen te genieten van jullie eerste weken. Dat kunnen jullie doen door in eigen land te blijven en te genieten van jullie huisje. Of door op huwelijksreis te gaan.
Denk bijvoorbeeld aan:
*een wandelvakantie in Oostenrijk
*relaxvakantie in Frankrijk
*een avontuurlijke reis naar Canada, IJsland, Australië of Zuid Afrika 

Doe dit alleen als jullie hiervoor een apart budget hebben. Het is ook helemaal niet erg om voor zo’n reis even te sparen.

Misschien hebben jullie het al gedaan, maar hebben jullie al nagedacht wie jullie getuigen mogen zijn? Deze personen zijn best belangrijk op jullie dag! 😉 
Nu is het ook tijd om jullie trouwauto te regelen! Gaan jullie voor een klassieke, moderne of originele trouwauto. Of Koets?! 
*trouwautoshop
*jouwtrouwauto
*trouwkoets

Ook het trouwpak van de bruidegom moeten jullie niet vergeten! Het is nu voor hem de hoogte tijd om eens te gaan kijken naar een mooi pak! 
*Speksnijder 
*Bossenbroek
*Roka

Als jullie de feest locatie geboekt hebben, kunnen jullie het menu samenstellen. 
Gaan jullie voor een uitgebreid diner, BBQ of lopend buffet?
Houdt met het eten rekening met eventuele allergieën of diëten. Ga bij jullie gasten na of jullie ergens rekening mee moeten houden. 

Verzamel de adressen van jullie gasten zodat jullie de trouwkaarten op tijd op de post kunnen doen. Regel dit ook vooral met jullie weddingplanner of ceremoniemeesters. 

Hebben jullie ook gedacht aan extra locatie aankleding?
Als jullie dat willen is het ook goed dat jullie dit op tijd regelen. Denk aan Franse klapstoeltjes
Prikdraad verlichting
Versieringen

Kijk jullie draaiboek ook nog eens door. Zijn er veranderingen of meer tijden en plaatsen bekend? Voeg ze toe aan het draaiboek.